3. Jan, 2021

Lady

Lady är nu parad på nytt, men med Yatzy denna gång. Med min egen hane som du kan se under hanar. Lady parades 28/12. Så nu hoppas vi på smått snart igen.

Senaste nytt

Idag har det gått 12 dgr efter en säker parning. Och Lady börjar bli lite låg igen. Har även minskat på maten. Det är ett ganska säkert tecken på att parningen har tagit, eftersom hon börjar må illa. Men jag ska allt passa på lilla gumman. Hon var så lycklig och harmonisk med den hane (Felix) som jag valt, så det känns så tryggt o fint. Hon har fått sin första spruta herpes också. Jag är så spänd på dessa två`s resultat.

 

 

 

När det gäller min fina Vanja så växer bebbarna med raketfart. Dom är nu drygt 5 veckor,tjock,fina o riktigt busiga. Presis som det ska vara🙂

 

Lady fick 5 fina valpar med sin Felix.3 svarta o 2 st p/c. 1 blir kvar i kenneln, Prezzie. Valparna kan man se under kapitlet bilder.

En ny liten guldklimp har fått komma hem till kenneln. Lilla Zittra är ett riktigt busfrö,hittar på allt som matte inte tycker är ok. Precis så olydig o döv som en tibbe ska vara.Hon är ljuvlig o fastnade direkt i våra hjärtan. Lillflickan är B/T och vi hoppas mkt på henne i framtiden. Hennes data hittar du under tikar.

Jag har köpt in en liten kille. Det går att läsa om honom under hanar

Nu är det snart dax igen (om allt går som det ska). Vanja ska nu vara dräktig på dryga 5´e veckan. Och hon visar alla tecken på att det är så. Hanen jag parat med finns lite längre ner på sidan. Jag räknar med att det blir i färgerna sobel o p/c.
Vanja bör i så fall få sina bebisar vecka 23.

Vanjas kull 2020

Nu har valparna äntligen kommit. Dom anläne den 26 mars,med lite stohej. Det blev att åka in till Strömsholm då två st hade fastnat. Den första som kom med baken ut hade satt sig som en propp, nr två var för stor så där fick vi hjälpa o vrida ut den killen, men sen flöt det på bra. Det blev två av var kön. Alla är friska o fina o växer som ogräs.hihi. Ska bli väldigt roligt att följa denna kullen. Hane o pappa är naturligtvis Bonnmorans Mint-Coco

Nu har Vanja blivit ögonlyst på nytt och allt var bara bra. Jag planerar en kull på henne nästa gång hon ska löpa, vilket förhoppningsvis blir till sensommaren. Hanen jag bestämt är en vacker p/c i mkt jämna o vackra färger. Han kommer ifrån Bonnmorans kennel.

 

Nu är Vanja parad o vi väntar en nedkomst runt den 21 september. Allt gick så bra med parningen. Vanja är en mkt lugn o stabil tik, som inte är elak på ngt vis.Bonnmorans Mint-Kokos (som hanen heter ) var också mkt lugn o översteg mina förväntningar. Jag tror det blir mkt fina bebbar från Vanja o Koko

Tyvärr gick Vanja tom denna gång men vi gär ett nytt försök vid nästa löp👍

Även Lady ska paras så fort hon börjar att löpa. Hon har gått över tiden så jag håller tummarna på att det sker snart. En vacker hane är utsedd ifrån Lill tibbens kennel. En svart kille,så det lär bli flera olika färger, eftersom Lady`s mamma är sobel blir det också det. 

 

Nu är Lady äntligen parad. Det tog sin tid innan hon ville börja löpa denna gång. Men nu så äntligen. Jag beräknar nedkomst ifrån henne runt 17 sept. Hanen jag använde heter Lill Tibben`s Priceless Phoenix, en underbar svart,artig,ljuvlig herre. Det ska bli så spännande att se vad det kommer ifrån dessa två. 

Även Lady gick tom. men också där planera jag att göra om parningen snart igen

Vanjas kull 2017

Raysing´s Valeska

Vanja (SE57456/2014) ska äntligen få valpar.                                         

Äntligen ska jag få min första kull med små tibbar, dom väntas komma till jul Har väntat så länge till Vanja ska växa upp o få små telningar. Hon har alltid visat att hennes starka sida inte legat på utställningar,utan på att vara mamma. Utseendet har hon haft men inte intressett att visa upp sig. Nej gos i soffan o smek på magen samt leka med nallar mm, är mer hennes stil. Men nu ska hon äntligen få känna på att vara mamma. Idag när jag skriver detta har det gått tre veckor,och små förändringar har börjat visa sig. Hon är mera ´mammig´,kelig,sover mer,lite lättirreterad mot Lady osv. Idag ville hon inte heller ha mat först.Hon ingen mat,hon som lever för mat annars.hihi.

Chaing-Jemis Laktusa sat Capitata

Den fina kavaljeren jag valt till Vanja är alias Pappi. (SE54250/2010), som kommer från Fäggebodens kennel. En riktigt fin kille som jag fastnade tycke för, första gången jag såg honom. Han är vad jag brukar säga en riktig karl.Det skall synas att det är en kille tycker jag. Dom ska vara grova men ändå harmoniska i sin kropp o rörelser. Han har också ett vackert huvud med rena uttrycksulla ögon. Och han är också mkt trevlig i sitt temperament. Glad o go. Kort sagt,han är superfin o jag är säker på att det kommer bli kanonvalpar.

Nu har Vanja fått sina valpar. Hon födde dom igår efter 59 dagars dräktighet. Allt gick mkt smärtfrill och snabbt. Hon fick en riktigt stor kull. Totalt 7 st ( 3hanar o 4 tikar ),tyvärr var en tik dödfödd och lilla gumman puttade o tvättade men inget hände. Den hade nog somnat in ett par dagar tidigare. Dom andra 6 är pigga o nytra o kravlar omkring. Alla är sobel o 5 har vita tecken på mage eller tassar. Det ska bli så underbart roligt att följa dessa godingar

Nu har dom små liven äntligen börjat få ögon. Annars har dom mest smaskat o ätit, samt sovit om vart annat. Inen är helt lik den andre o det är roligt tycker jag. Om 3 veckor är folk välkomna att hälsa på och gulla runt i valphögen. Det är en underbar tid som väntar. Alla 6 mår bra och växer stadigt. På bilden ser ni Zangrace Picea Abies. Vilket betyder gran på latin. Alla mina valpar kommer att ha latinska namn från växter.

Idag är dom små grynen exakt 5 veckor. Alla mår bra o växer ordentligt. Dom har fått börja vara med i resten av familjen nu, nere i köket. Man börjar så smått märka deras olika åersonligheter nu. Underbart att höra när det busas o små försök till skall.

 

 

Drygt 6 veckor har nu gått o alla äter själva. Mycket bus o små voffs hörs redan, men mest pip o protester när dom leker. Tjocka o fina är dom alla. Vanja passar på hela tiden så inget händer. Jag kommer å sakna dom små grynen. När man böjer sig ner o ska pussa på dom, så kommer hela högen. Det är slick, pussar o små nyp i näsan, om dom kommer åt. Underbart