Jag och min man bor en bit utanför Sala i Västmanland, ute på landet. Där vi bor på en gård med mkt mark o skog omkring oss. Vi älskar landet bägge två o närheten till stan ( Västerås ) gör det ju också väldigt bekvämt. Idag har vi totalt 5 st hundar (, därav 3 st Tibetanska spaniels o 2 st blandrashundar som vi bla har att jaga med.

Själv startade jag min tibbekennel år 2016. Då jag gick min uppfödarutbildning också. Men jag kanske ska börja från början istället

Hundar tror jag att jag är född med. Mitt första minne vid två års ålder, är att jag kramar o gullar med en Keeshond. Jag kommer ihåg att jag älskade den hunden. Nästa minne är från 6 årsåldern då min mor köpte en afganhund. Den hade vi i flera år innan den förolyckades i trafiken. Nästa vovve de köpte var en mellan schnauzer. Själv hade jag fåglar,kaniner och sprang i stallet. Vid 14 års ålder pryade jag i kalmar och där kom jag i kontakt men min första Tibetanska spaniel. Han hette Bamse och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag bestämde mig på fläcken att en så skulle jag ha. Vilken underbar hund. Tyvärr ville inte ödet som jag och vi flyttade fr småland till Göteborg när jag var 15 år. Ett år senare köpte jag min egna första hund, som var en schäferblandning. Jag var väldigt intresserad av bruks på den tiden. Tanja fick jag behålla i 8 år men vi hade redan skaffat ytterliggare en hund, en Liten Munsterländer. 

Nu kom jaktintresset in, ja inte för egen del, utan min dåvarande man. Själv älskade jag att träna upp fågelhundar. Det var en utmaning, då dom skulle kunna så mkt. Vi hann bara ta en kull valpar ifrån Ådessa, men vi behöll 2 av dem. Effter några år dog min förra man tragiskt o jag bestämde mig för att flytta hem. Hemma var där jag är född, Lindesberg. Jag köpte mig ett hus till mig och mina då 2 hundar o 2 katter. Jag hade också 2 hästar på den tiden. Efter några år träffade jag min nuvarnde man och vi bestämde oss för att flytta upp till Norrland några år. Där äntligen kom jag på nytt i kontakt med tibben, och nu kunde ingen stoppa mig. Vi köpte hem en herre på 1 år. Jag var så lycklig. Tyvärr fick jag inte behålla honom mera än 2 år då han var tvungen att avlivas. 

Så kom i alla fall dagen då vi bestämde oss för att flytta till Västmanland igen, och nu skulle mina drömmar bli sanna. En egen tibbe kennel. Namnet på kenneln kommer från min häst`s namn Zan min Grace, som jag hade fött upp själv. Jag var noga när jag letade egna hundar. Jag ville naturligtvis att det skulle vara så friska linjer som möjligt och heller inte samma som alla andra har. Det blir så svårt att hitta ng partner då. Jag var också noga med att deras utseende skulle vara rastypiskt o att dom skulle vara uppfödda i hemmamiljö. Jag hittade min första tibbe i Kristinehamn. Det är Raysings Valeska det. Jag ble så nöjd så att jag köpte en till av henne, Raysings Lady in White.  Den tredje jag idag har är dottern till Vanja, Sally. 

Mina planer för framtiden är ha en liten uppfödning på ca 1 kull per år, som föds upp i hemmamiljö och som jag även har glädje av på lite utställningar. 

Det är inte så lätt att beskriva sig själv, lättare att svara på frågor. Slå mig gärna en signal eller skicka ett mail eller sms, så kan vi prata en stund. Jag tycker även det skulle vara trevligt om ni kom förbi på lite fika o hälsade på våra hundar. Det är så mkt lättare att bilda sig en uppfatnning då.

Välkommen till oss